Beachcommissie

Beachcommissie

Wat is er leuker dan je favoriete sport ook in de zomer en op het zand te spelen? Houd jij van zon, zee, strand en feestjes? De beachcommissie beidt je deze mogelijkheden!

Voor vragen kun je terecht bij Maud Boks, Lisanne Ruijgrok of Maike Sweegers

 

Wat is beachhandbal?

Beachhandbal is een razendsnelle, dynamische en spectaculaire sport die vraagt om veel tactisch inzicht en techniek en waarbij fair-play erg belangrijk is. De regels zijn niet helemaal gelijk aan zaalhandbal. Het spel wordt door twee teams van vier, met maximaal vier wisselspelers per team, op een relatief klein veld in twee sets van 10 minuten gespeeld. Het zand is de ideale ondergrond om allerlei sprongworpen en duiken te maken die je in de zaal wel uit je hoofd laat. Bijzondere regels maken het mogelijk meer punten te scoren per doelpunt en zorgen voor een spectaculair scoreverloop. Zo krijg je twee punten wanneer je met een vliegertje of een pirouette, van uit een penalty of als keeper scoort. Dit alles zorgt voor snelle wissels en bijzondere handbalacties om een wedstrijd winnend af te sluiten. Spannende en leuke wedstrijden dus voor de spelers en attractief voor het publiek!

 

Trainingen

De beachtrainingen starten begin april en gaan door tot en met eind augustus. In de zomerperiode, wanneer de zaalcompetitie stil ligt, wordt er 3 keer per week getraind. De trainingen worden gegeven op sportpark Riekerhaven (op de beachvelden van handbalvereniging Westsite). Mannen en vrouwen trainen gemeenschappelijk. Dus wil jij ook in de zomer je conditie op peil houden, het zaalseizoen weer vlammend beginnen, keiharde buikspieren hebben of houd je van spectaculair handbal? Kom dan een keer langs op de training!

Er kan 2 keer vrij meegetraind worden. De contributie is 35 euro, een bijdrage voor het gebruik van de accommodaties gedurende de zomer.

Op Facebook kun je trouwens een groep vinden met meer informatie: Facebook Beachhandbal Amsterdam

 

Toernooien

Er wordt natuurlijk niet zomaar getraind. Al die geleerde skills willen we zoveel mogelijk showen op toernooien die we bezoeken, zowel in Nederland als in het buitenland. Zo spelen we ieder jaar een aantal toernooien in Nederland om ons te plaatsen voor het NK. Tevens organiseert de commissie het internationale Amsterdam Beach Handbal Tournament.

Mocht je vragen hebben, dan kun je die sturen naar beachcommissie.ushandbal@gmail.com of je kunt natuurlijk gewoon een van de commissieleden aanspreken.