top of page

Wat is er leuker dan je favoriete sport ook in de zomer en op het zand te spelen? 

Wat is beachhandbal?

Beachhandbal is een razendsnelle, dynamische en spectaculaire sport die vraagt om veel tactisch inzicht en techniek, en waarbij fair-play erg belangrijk is. De regels zijn niet helemaal gelijk aan zaalhandbal. Het spel wordt door twee teams van vier, met maximaal vier wisselspelers per team, op een relatief klein veld in twee sets van 10 minuten gespeeld. Het zand is de ideale ondergrond om allerlei sprongworpen en duiken te maken die je in de zaal wel uit je hoofd laat. Bijzondere regels maken het mogelijk meer punten te scoren per doelpunt en zorgen voor een spectaculair scoreverloop. Zo krijg je twee punten wanneer je met een vliegertje of een pirouette, via een penalty of als keeper scoort. Dit alles zorgt voor snelle wissels en bijzondere handbalacties. Spannende en leuke wedstrijden dus voor de spelers en aantrekkelijk voor het publiek!

 

Trainingen

De beachtrainingen starten begin april en gaan door tot en met begin augustus. In de zomerperiode, wanneer de zaalcompetitie stil ligt, wordt meerdere keren per week getraind. De trainingen worden gegeven op sportpark Riekerhaven (op de beachvelden van handbalvereniging Westsite). Mannen en vrouwen trainen gemeenschappelijk en je zult spelers van verschillende clubs aantreffen. Je bepaalt zelf met welke groep je wilt meetrainen, afhankelijk van je niveau (beginners/semi-gevorderd/gevorderd). Meer informatie en de actuele trainingstijden vind je hier: Facebook Beachhandbal Amsterdam

 

Er kan een aantal keer vrij meegetraind worden. Train je deze zomer mee, dan is de contributie 37,50 euro, een bijdrage voor het gebruik van de accommodaties.

Toernooien

Bij voldoende interesse zullen we gedurende de zomer als US deelnemen aan een aantal toernooien. Dan zullen we onze skills in de praktijk brengen en het opnemen tegen andere teams. 

Wil jij ook in de zomer je conditie op peil houden, het zaalseizoen weer vlammend beginnen, keiharde buikspieren hebben of houd je van spectaculair handbal? Kom dan een keer langs op de training! Voor vragen: wedstrijdsecretaris@ushandbal.nl

bottom of page