top of page
  • Redactie

Roel de Waal Malefijt overleden


Afgelopen dinsdag bereikte ons het tragische nieuws van het overlijden van Roel de Waal Malefijt. Hij is thuis levenloos aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er een cyste in zijn hersenen zat, waardoor er vocht ophoopte en de druk dusdanig groot werd, dat hem dit fataal is geworden. Dit bericht sloeg in als een bom.

Roel was niet alleen een goede en fanatieke handballer, hij was bovenal een aimabel, open en betrokken mens die veel voor de vereniging betekende. Op de besloten Facebookpagina van US staat een kort im memoriam, waaruit we citeren: "We verliezen in Roel niet alleen een getalenteerde en fanatieke handballer, maar vooral een joviaal en zeer betrokken mens. Hij was enkele jaren penningmeester en bestuurslid, en ontfermde zich ook na zijn aftreden nog over het wel en wee van de vereniging, tot grote waardering van ons allemaal. De afgelopen jaren was hij een motiverende trainer voor de heren niet-selectie. Onlangs trad hij toe tot het algemeen bestuur van US en was hij bezig met de voorbereidingen voor het eerste lustrumfeest van de Amstelcampushal. Je kon op Roel rekenen, afspraak was afspraak. Daarnaast was hij één van die leden die altijd bleef hangen na de wedstrijd en de training en in was voor een prima avond. Op feesten van US was Roel steevast van de partij en was hij mede gangmaker." Roel is slechts 28 jaar oud geworden.

Dinsdagavond vond een bijeenkomst plaats in de kantine van de Amstelcampushal die heel druk bezocht werd. Leden vonden troost bij elkaar en deelden hun ongeloof. Van Roels oude club EHC waren ook enkele leden gekomen. In een korte toespraak werden enkele herinneringen opgehaald en werd zijn betekenis voor US geschetst.

Komende maandag vindt de uitvaart plaats. Details volgen via de Facebookpagina of worden hier gemeld.

RUST ZACHT LIEVE ROEL. WE ZULLEN JE NOOIT VERGETEN.


bottom of page