top of page
  • Redactie

Las abuelitas calientes - de Oma's dus - sluiten het seizoen af in El Ripa


Coach Josine, zwanger van de derde, meldt:

Het duurde even voordat we (bijna) allemaal konden, maar afgelopen zondag was het dan zo ver. We begonnen de dag in het nieuwe stulpje van Nancy in Amsterdam-buiten-de-Ring (lees: Landsmeer) en van daaruit gingen we naar het nieuwe optrekje van Yv in El Ripa (de Rijp). Yv had een bootje geregeld waarmee we een heerlijk tochtje door de Eilandspolder hebben gemaakt. Onze schipper Tanne had veel bekijks met zijn boot vol vrouwen. Als we een euro hadden gekregen voor elke opmerking die hij daarover kreeg, dan hadden we nog een uitje kunnen doen ;). Tanne wist ook veel te vertellen over het landschap en de dorpjes waar we doorheen kwamen. Zo weten we nu wat een makelaar is, waarom sommige schoorstenen rond en andere vierkant zijn, wat watermunt is, dat El Ripa ten tijde van de 80-jarige oorlog een belangrijk oord was voor haringvisserij en hennep import, dat de walvisvaarders ook uit deze streken kwamen en dat het water vroeger 2 meter hoger stond dan het nu staat. Na het boottochtje was het tijd voor een heerlijke bbq bij Yv en Maurice in de tuin. En toen was het weer tijd om het idyllische Hollandse landschap achter ons te laten en terug te keren naar Amsterdam. Al voelde het wel voor ons allemaal alsof we even op vakantie waren geweest.Nu gaan we allemaal lekker van de vakantie genieten om begin september weer fris en fruitig aan het seizoen te beginnen met ons trainingsweekend.


bottom of page