top of page
  • Redactie

Maak kennis met trainer Joost Schutte


De herenselectie wordt dit seizoen getraind door Joost Schutte. Hij stelt zich voor!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven werk ik als gymleraar op verschillende scholen in gemeente Langedijk. Ook werk ik op het speciaal onderwijs in Amsterdam en organiseer ik sportactiviteiten.

Wat is je handbalachtergrond? 7 jaar geleden ben ik begonnen in een vriendenteam in de A-jeugd. Dat beviel enorm en zodoende ben ik gebleven. Na een paar jaar in Heren 2 ben ik geëindigd in Heren 1. Tegelijk met de handbal startte ik ook op de Academie voor Lichamelijk Opvoeding te Amsterdam. Ik heb daar vervolgens in mijn 3e leerjaar een speciaal trainerstraject gevolgd en mijn handballicentie 3 gehaald. Inmiddels ben ik bijna klaar met het vervolg op dit traject .

Hoe zou je jezelf omschrijven als trainer? Fanatiek

Waarom heb je voor US gekozen? Ik zocht een nieuwe uitdaging en de Heren van US wilde graag dat ik het zou doen. Als je gewenst bent dan is het nooit vervelend om te blijven.

Hoe hard gaan de mannen zweten dit seizoen? Twee shirtjes per training

Wat verwacht je van de competitie? Ik verwacht een zware kluif omdat we als enige een wisselend team hebben. We hebben naar mijn mening genoeg kwaliteit om in elk geval in de 1e divisie te kunnen blijven. De doelstelling is om bij de top 5 eindigen al moeten we dat wel zonder Achidi en Adrien doen.

Keuzes...

Een sterke speler of een snelle speler? Een sterkte speler heb je nodig omdat het herenhandbal is. Maar persoonlijk vind ik een snelle speler voor mooier handbal zorgen.

Lelijk winnen of een prachtige pot gelijkspelen? Ik ga altijd voor de winst. Maar kan ook tevreden zijn met gelijkspel na een prachtige pot.

Amsterdam of Wervershoof? Ik hoef nooit meer weg uit Wervershoof.

Training geven aan volwassenen of aan kinderen? Mijn grote passie ligt bij de jeugd. Kinderen laten inzien dat ze veel beter zijn dan ze zelf denken is het mooiste dat er is. Kinderen komen met ongekende enthousiasme naar trainingen en zijn altijd blij om je te zien. Tot slot: Een kind kan ik vormen en beter maken. Bij volwassenen ben je aan het managen en afleren van verkeerde vaardigheden.

Zelf spelen of training geven? Ik zou liever zelf spelen.

Estavana of Yvette? Mag ik ook voor Tess Wester kiezen?

Zon of sneeuw? Sneeuw

En meer over jou… Ik hou van massages Ik kan niet stilzitten en wil eigenlijk altijd ergens mee bezig zijn. Als ik niets te doen heb dan ga ik iets organiseren. Om precies deze reden heb ik het Nederlands Handbalkamp opgericht. Voor de rest hou ik van speciale biertjes en een goed gesprek.

24 uur met...Tess Wester

Favoriete karaoke-liedje? Joost?

Bovenaan je bucketlist? Een huis en een kindje


bottom of page