top of page
  • Redactie

Chickes 1 starten kiplekker


Dames 1 oefende in Volendam, Una was erbij

Zondag 26 augustus hadden chickies 1 (onder voorbehoud) een wedstrijd tegen Volendam. Het zonnetje scheen en iedereen was zo fris als een hoentje, behalve onze opperkip Amber en nieuw jong kuiken Romy. Amber was de avond daarvoor aangereden door een scooter en Romy was getroffen door ziekheid. De reis ging van het drukke Amsterdam naar het rustige Volendam, er was geen kip op straat daar. Eenmaal in de kantine toen we met zijn allen waren herenigd, werd het een kippenhok. Veel verhalen werden uitgewisseld over de vakantie en het was een gezellige boel.

Volendam was allang de kleedkamer ingetrokken toen wij ook besloten om op het handbal te focussen en richting kleedkamer te gaan. De muziek ging aan in de kleedkamer en er werden kippendansjes opgevoerd, de sfeer zat er goed in. Toen was het toch echt tijd om serieus te worden en dat we niet als kippen zonder kop door het veld zouden rennen. Hier zorgden onze hanen Harald en Wouter voor. Zij zorgden voor duidelijke regels en legden de nadruk er nog op dat het een oefenwedstrijd is. Iedereen zal speelminuten krijgen, maar raak niet geblesseerd!

Bij het fluitsignaal leken de chickies een vliegende start te hebben. Elke aanval was mooi samenspel en ook al werd er niet altijd goed afgerond, juichte we alsnog voor de samenwerking vanaf de bank. Kleine fouten werden gemaakt door wennen aan het spelen met een harsbal, maar we hadden het spel meer onder controle dan onze tegenstander. Dit was dezelfde tegenstander als vorig jaar, maar deze leek nieuwe vis in de vijver te hebben gedaan. Het team was jonger en leek ervaring te missen, terwijl ons team beter en sneller leek dan vorig jaar. We hadden vleugels. De eerste helft wonnen we met 1 doelpunt verschil. Er werd wel getwijfeld of alle doelpunten waren meegerekend, maar het was gelukkig een oefenwedstrijd.

De tweede helft veranderden we onze dekking en aanval. Onze cirkels (drie stuks) werden goed gebruikt, maar het was even wennen. Na een tijdje ging de conditie meespelen. De chickies konden hun rust pakken, omdat ze veel 2-minuten straffen opliepen en daardoor meerdere keren met 4 veldspelers in het veld stonden. We eindigden met een gelijk spel, maar het voelde als een grote overwinning. Dit belooft veel voor het nieuwe seizoen.

Terug in het kleedkamer ging het goede sfeertje door. Beide haantjes waren tevreden en kregen zin in het nieuwe seizoen. De muziek ging weer aan en een groot gedeelte van de chickies maakte zich klaar voor het kipfestival. Nog steeds scheen de zon en hadden de dames zich geen beter weer en sfeer kunnen wensen. We aten onze buikjes vol totdat we geen kip meer konden zeggen. Vervolgens is nog een poging gedaan om wat calorieën te verbranden op de dansvloer onder het genot van een biertje. Het was een kiptastische dag.


bottom of page