top of page
  • Redactie

US Newbies hebben er zin in!


Waar het herenhandbal in Nederland en vooral in Amsterdam het moeilijk heeft, hebben we bij US een nieuwe groep heren enthousiast weten te maken voor onze mooie sport. De StuCo heeft zijn uiterste best gedaan om studenten kennis te laten maken met handbal. Met succes! Op dit moment trainen er meer dan 10 (!) nieuwe spelers mee met de lagere teams op donderdag. Vergeef ons dat we alle namen nog even niet hebben onthouden, dat komt vanzelf. Onder de bezielende leiding van Una en Jorge wordt ze de fijne kneepjes van het spel bijgebracht: werpen, vangen en sprongschot uiteraard, maar ook voor het zetten van een wissel tussen de opbouwers draaien de heren hun hand intussen niet om. Verdedigen is nog wel een dingetje, maar dat gaat goed komen zo vertrouwden ons de trainers toe. Voorlopig alleen als trainingsleden op het veld te bewonderen. En uiteraard aan de bar of langs de kant bij de wedstrijden van bijv. de selectieteams. Het mooiste nieuws is dat er zelfs twee van de 'Newbies' keeper willen worden! Ze doen het lang niet slecht. We hopen dat in ieder geval enkelen in de loop van het seizoen daadwerkelijk zullen spelen. Welkom bij US in ieder geval! (op de foto de Newbies geflankeerd door de trainers en enkele mannen van Heren 4)


bottom of page