top of page
  • Redactie

Heren 1 doet aan klantenbinding

Herman zag een leuke wedstrijd

In een sprankelende, spannende en zeer amusante wedstrijd ging US in de laatste seconden als de held in een klassieke tragedie ten onder ! Olympia/DOS uit het Brabantse Oss bleek een zeer goed en hecht op elkaar ingespeeld team te zijn, met slechts één nationaliteit. US had individueel misschien nog wel meer kwaliteit, maar is nog niet goed ingespeeld. In de eerste helft kwam US al snel op een achterstand van zo'n 4 punten, maar bij de rust hadden de boys zich al teruggevochten tot één punt achterstand: 17 - 18

De tweede helft was een boeiende vertoning. Onder de prima leiding van het geroutineerde Noordhollandse scheidsrechtersduo Brinkmann en Slikker (streng doch rechtvaardig!) bleef het loeispannend: dan weer een voor, dan weer gelijk, dan weer achter, en dan toch weer voor. Het had alles wat een handbalwedstrijd moet bieden: de rode kaart voor Jorge (driemaal 2 minuten) en hij mocht wel in de hal blijven, maar NIET in groen shirt. De meest spectaculaire doelpunten werden door US gescoord (Thijs, Jimmy, Achidi) maar US maakte ook de meeste fouten, die meteen door Olympia/DOS sober en doeltreffend werden afgestraft. De laatste minuut was een thriller: stand 31 - 31, een uitslag waar beide teams tevreden mee zouden kunnen zijn. Met nog 20 seconden op de klok nam Olympia een vrije worp, waaruit niet werd gescoord. Ze bleven echter wel in balbezit en met nog 5 seconden op de klok greep Thijs zo krachtig in dat een rode kaart het gevolg was. Echter... NIEUWE REGELS !! De speler waarop de overtreding werd begaan was absoluut niet in een scoringspositie, maar een rode kaart in de laatste 30 seconden resulteert ALTIJD in een strafworp. Dus: zie de eindstand. Leer de spelregels heren ! Dat komt meteen goed van pas als jullie zelf wedstrijden moeten fluiten. Toch stelde deze wedstrijd mij zeker niet teleur: US 1 heeft hiermee aangetoond prima mee te kunnen draaien in de eerste divisie. Er zullen zeker punten worden gepakt en een goede klassering ligt binnen bereik. Na afloop werden er in de kantine nog vele pitchers besteld en was de stemming weer prima. Volgende wedstrij zondag a.s. om 14:15 tegen Atomium in Rotterdam. Eerstvolgende thuiswedstrijd op 30 september om 19:30 tegn DIOS in Sporthal De Pijp. Een aanrader!