top of page
  • Redactie

De Oma's gingen op trainingsweekend


In september ging dames 4, oftewel De Oma's, op trainingsweekend. Mara doet verslag.

Jaja, eindelijk was het moment daar: een heus trainingsweekend voor de Oma's! Yes! En wat had iedereen er zin in....

De start begon in Heemskerk waar we een oefenpot hadden tegen dames 3. Dames 3 zag er intimiderend uit, dus we waren zeer benieuwd hoe we ons staande zouden houden tegen deze dames. We deden 3 potjes van 20 minuten. Het was weer even inkomen, maar eigenlijk waren we verbaasd hoe iedereen in vorm was. We hadden leuke aanvallen en het verdedigen ging ook goed. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten en daar hebben we dan het aankomende jaar voor om aan te werken :) Uiteindelijk 1 pot verloren, 1 gewonnen en 1 gelijk!

Maar toen kwam de grote vraag: waar slapen we vannacht??? Dit was nog een groot geheim tot irritatie van sommige oma's. O.a de opmerking: we gaan toch niet kamperen??!! is in de appgroep gevallen. De opluchting was dan ook groot dat we in het huis van Mara sliepen in Alkmaar. Tsja, we zijn toch Oma's, een beetje warmte en een wc in de buurt waarderen we zeker. Na de wedstrijd was het tijd voor een borrel, een happie en de teambespreking. Dankzij onze oeroma Josine hadden we van te voren een enquete ingevuld om er achter te komen welke richting onze eigenwijze neuzen allemaal opstonden. Gelukkig viel het mee en vonden we elkaar ook nog lief na de bespreking. Wat taken verdeeld en afspraken gemaakt. En een nieuwe coach gevonden in de vorm van Marit! Jeej!

En toen was het tijd om te stappen. Gestart in een café, maar hier werd het op een gegeven moment te druk. Toen beland in tante Sannie. Volgens Lieke een alimentatiecafe, volgens Meeike een bar-dancing (jaja, we zijn echt oud). Er was in ieder geval een paal!!! En er is geen manier om deze oma's blijer te maken dan met een paal...... Dus hoppa, eromheen, erin, erbovenin, etc. We hebben ons vermaakt want er is voor 8,4 km gedanst. Dat zegt genoeg. Om 4 uur gingen de oogjes dicht en de snaveltjes toe (na nog wat happen leftover Thais).

En om 10 stond de ontbijttafel weer vol. Om 12.00 mochten we aantreden voor een bootcamp onder leiding van Esther. Dat was wel wat zuchten en kreunen, maar blij dat we dat gedaan hebben.

Arlette en Chris, superbedankt voor de organisatie! De oma's zijn klaar voor het aankomende seizoen....


bottom of page