top of page
  • Redactie

Puntje verloren tegen KSV

Zoals uit het bericht over het armpje drukken al bleek, heeft Dames 1 gelijk gespreeld tegen KSV. Amber maakte er dit verslag van: Op 28 oktober stond onze eerste thuiswedstrijd op de zaterdagavond in sporthal De Pijp op de planning. Dergelijkke speelavonden zijn altijd favoriet en hier keken we al naar uit. Voor de wedstrijd verzamelden we allemaal bij Mitch om verschillende meegebrachte hapjes te nuttigen om met een goed gevulde buik en vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Tegenstander KSV had al goede uitslagen neergezet dus dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Aanvallend werden er mooie aanvallen gespeeld, maar ook KSV wist te scoren. Na ongeveer een kwartier kwamen we meer op dreef. Lisa, die uitstekend stond te keepen, wist verschillende ballen uit het net te houden waardoor tegengoals beperkt bleven. We gingen de rust in met een stand van 9-6.

Na de rust bleef de voorsprong en werd deze zelfs uitgebreid tot 4 punten. Helaas konden we deze voorsprong niet vast houden en kwam KSV, na ongeveer 20 minuten in de tweede helft, tot 15-15. Er werd de hele wedstrijd goed verdedigd maar erg weinig gescoord en ook nu wisten wij deze gelijke stand niet om te buigen in een voorsprong van meer dan 1 punt. Met nog een kleine minuut op de klok, 17-17 op het scorebord en balbezit, was het aan ons de taak om het winnende punt te scoren. Helaas deden wij dit niet en was deze stand, 17-17, dus ook de eindstand. Na de hele wedstrijd voor te hebben gestaan voelde dit als een verloren punt en de teleurstelling was groot.

We besloten in sportcafé de pijp ons verdriet weg te eten met de overgebleven hapjes. Als troostvoedsel hadden we nog wat stokbrood, de heerlijke tiramisu van Fred en Wouters worst, die top smaakte ;). Met wat extra troost van een aantal biertjes werd de teleurstelling van de wedstrijd vergeten en hebben we er weer een gezellige avond van gemaakt!

Aankomende zondag moeten we in ’t Zand tegen Geel-Zwart. Deze tegenstander heeft nog geen wedstrijd verloren dit seizoen dus hier willen we graag verandering in brengen!!

Ter info: ook KSV schreef een verslag. Dat vind je hier. Merk op dat zij De Pijp een griebus noemen. Ter info: de huizenpriijzen zijn in de Pijp per vierkante meter zeker 5x zo hoog als in Heerhugowaard. ;) #justsaying