top of page
  • Redactie

Dames 5 kaas overdondert Zeeburg

Dames 5 speelde tegen Zeeburg en won ruim. Petra doet verslag: Zoals altijd had Nik gewonnen met de toss, daar is ze echt goed in geworden ondertussen. Zeeburg begon daarom met bal uit. Na 3 keer overgooien werd het team al teruggeroepen door hun aanvoerster; “Krachten sparen!!” Eén blik op de bank van Zeeburg zei genoeg; die was leeg, op een spraakzame coach na. Wij waren alleen even in de war en dachten dat de aanvoerster het ook tegen ons had. Oude vertrouwde foutje; je mee laten slepen met het trage speeltempo van de tegenstander. Een niet heel noemenswaardige eerste helft leidde tot een ruststand van 6-4.

Je moet je sterke punten benadrukken, dus daarom gaan we het nu hebben over de 2e helft; In de rust besloot Daan de trucendoos van D5 open te trekken, hoewel er op die trucjes nog vrij weinig geoefend was. De beoogde 3-2-1 verdediging leek iets meer op een 3,6 – 2,4 verdediging, maar dat was genoeg om Zeeburg nog maar 4 keer te laten scoren. En dan hadden ze nog mazzel, want 3 van de 8 doelpunten waren eigenlijk heel knullig, dus die tellen we niet hoor Kim;) Het tempo van Zeeburg was ondertussen dermate traag, dat het moeilijk werd om ze nog steeds bij te houden, dus eindelijk werd US wakker! Man man, dat ging lekker! Nikki, Femke, Miranda, Anne, Yvonne en invalster Moes vlógen door of over de verdediging heen, Summy Consi en Kirsi liepen de ene break na de andere, en Kim keek de ballen gewoon het doel uit. Zelfs Daan raakte een beetje verveeld want er viel niks meer te coachen. Femke heeft niet eens een bal teruggespeeld naar de keeper, dus er zit écht een stijgende lijn in ons niveau. Special thanks voor de support van het publiek, wat ons zeker nog een beetje hoger liet springen, sneller liet rennen en scherper liet schieten. We kunnen jullie helaas niet allemaal persoonlijk bedanken, maar toch; bedankt <3. eindstand 25-8 en daarmee staan we al 1 punt los van de nummer 2. Kan niet beter!