top of page
  • Redactie

Dames 5 begint goed aan het seizoen


Gaat dames 5 opnieuw voor het kampioenschap dit jaar? Het begin is in ieder geval goed! Maud vertelt over de wedstrijd tegen AHC'31.

Dames 5 is dit seizoen goed begonnen. Met al 2 gewonnen wedstrijden op rij verwachtte onze teamies op afstand, Femke en Kimberly, dan ook winst met minstens 10 punten verschil. Daarvoor kregen we assistentie van Anita, Suzanne en superkeeper Suzanne (held van de dag met 3 wedstrijden).

In de kleedkamer knoopte Daan ons in de oren ons eigen tempo en spel aan te houden.

Dat tempo zat er vanaf het eerste fluitsignaal lekker in. Petra en Kirsi liepen break na break, waardoor het na 15 minuten spelen 3-8 stond. Prima op schema dus voor die 10 punten verschil. Bovendien gaf dit Anita de kans om haar dansmoves te showen aan de bank toen zij de radeloze opbouwer van AHC mandekking gaf . Lekker ongemakkelijk…

Yvonne was op dreef vanaf de opbouw. Bal na bal zeilde links en rechts langs de keeper het doel in. Dit had wellicht iets te maken met vriendlief, die samen met de ouders van Kirsi, de support voor zijn rekening nam.

De tegenpartij had moeite met scoren en leed veel balverlies. Dit deed het hart van hun coach niet veel goed. Uit alle macht probeerde hij zijn energie in het team te stoppen, maar tevergeefs. De 10 punten verschil werd behaald bij 6-16 met nog 20 minuten te spelen. Ons grote aanpassingsvermogen kwam op dit moment weer om de hoek kijken. De chaos aanvallen van AHC leidde bij ons tot een chaos verdediging en ook ons tempo zakte in. Helaas konden we hierdoor de 10 punten niet vasthouden en kwam AHC terug tot 10-16 met dank aan hun felle cirkels en hoek. Met nog twee doelpunten van onze kant werd uiteindelijk afgefloten bij een eindstand van 10-18.

Anita vatte de woorden van Daan na afloop samen met de wijze uitspraak: you can’t change what you don’t acknowledge. Vrij vertaald zoiets als, dik gewonnen maar nog genoeg om van te leren. Inmiddels hebben we nu 3 tegenstanders naar het rechterrijtje gebonjourd, dus laat de volgende maar komen! Suzanne, Suzanne en Anita bedankt voor het meedoen!


bottom of page