top of page
  • Redactie

Dames 1 laat Geel-Zwart kansloos


Koploper Geel-Zwart ging weer zonder punten naar huis, Amber meldt

Zaterdagavond 3 februari stond de wedstrijd tegen Geel-Zwart op het programma. De dag ervoor was het fantastische Walking Dinner waardoor het voor de helft van het team toch wel een latertje geworden was. Maar ondanks de katers, wilden we toch wel heel graag deze wedstrijd winnen!

Tijdens de uitwedstrijd werd er slecht gespeeld en verloren we. Deze zaterdag waren we er op gebrand om niet dezelfde fout te maken. Met gelukkig nog wel één wissel op de bank, omdat Vera bij ons wilde invallen, besloten we het in de aanval rustig aan te doen en niet te veel snelle tegenaanvallen te lopen. Door een uitstekende dekking kwam Geel-Zwart er niet doorheen en wanneer dit wel gebeurde stond Lisa er om alle ballen uit het net te houden. Ongeveer de hele eerste helft stonden we ruim voor en zo gingen we ook de rust in met een stand van 13-6.

In de rust besloten we het hoofd koel te houden en ons eigen spelletje te blijven spelen. Maar, we wisten ook dat Geel-Zwart het ons niet makkelijk zou maken en met een idee hiervoor zou komen. Zo besloten ze mandekking te geven en offensief te gaan verdedigen om het ons zo lastig mogelijk te maken. Na enig gestruggle kort na rust en een aantal slechte passes konden we ook hier uiteindelijk mee omgaan. Dit resulteerde in een winst van 26-21 en veel blije gezichten. De fluwelen outfits werden aangetrokken want dit moest natuurlijk gevierd worden! En fluweel zorgt toch altijd voor een goed feestje, DS1?

Volgende week reizen we af naar Leeuwarden om daar hopelijk de nummer 3 te verslaan en de puntjes mee terug te nemen naar Amsterdam.


bottom of page