top of page
  • Redactie

Oma's treden aan zonder shirts


Toegegeven, de oma’s waren afgelopen wedstrijd (18 februari) niet zo naakt als Heren 1 op hun kalender, maar het scheelde tot 10 minuten in de eerste helft weinig. Ze zeggen weleens dat goede voorbereiding het halve werk is. Met spiksplinternieuwe ballen van sponsor Laura (zie hieronder), een droomopkomst bij de training en een strakke logistiek, leek die voorbereiding wel in orde.

In de vroege ochtend van zondag 18 februari stonden daarom bijna alle oma's en invaller Kim ruim op tijd klaar voor de sporthal in Badhoevedorp om het kampioenschap te verdedigen. Bijna alle oma's, behalve de oma met de shirtjestas, die stond met pech langs de A2. Plannen werden uitgerold, maar de reserveshirts van de tegenstander waren al in gebruik, een reddingspoging van de auto in kwestie zou te lang duren, net als ophalen van de shirts uit diezelfde auto. "Wacht, volgens mij heeft Ruben nog wel de reserveshirts van de Ringo's. Ze zijn wel erg groot," riep Meeike, "hij is er alleen niet voor het begin van de wedstrijd." Er zat dus niks anders op dan te beginnen zonder shirts. De scheids was mild: "jullie mogen zo beginnen te spelen, maar niet moeilijk doen als de verdediging dan zegt "ik heb die dikke."

De knulligheid gaf de oma's vleugels. Al snel scoorde Laura in haar top met spaghettibandjes, poeierde Chris - als enige met sportshirt - de bal in de kruising, Mees werd op de cirkel gevonden. Kortom, de Oma's lagen op ramkoers. Na 10 minuten kwam daar de redding, rode shirts ter grootte van pyama's werden door onze trouwe coach Marit als een berg op de middenstip gelegd. De tegenstander en publiek keek met verbazing toe hoe alle oma's uit de kleren gingen. Het was toch wat onwennig in rood, maar met een mooie tussenstand van 4-12 werd de rust bereikt.

Na de rust leek VOS bekomen van de verbazing en liep het gat langzaam terug naar 5 doelpunten. Met de coachende woorden van Marit en oma's helden aan de kant wisten we toch te winnen met 11-20. Misschien dat we wel in rood blijven spelen, de reserveshirts passen namelijk perfect bij onze nieuw gesponsorde ballen. Via deze weg bedanken de oma's daarom Laura, die met haar bedrijf deze diepteinvestering heeft gedaan. Het bedrijf (FBN Juristen) is een kenniscentrum voor het notariaat, waarbij één van de grote peilers van het bedrijf is dat zij een databank uitgeven voor notariskantoren onder de naam Via Juridica, waarin de notarissen alle juridische en fiscale informatie kunnen vinden die zij nodig hebben voor de advisering van hun klanten. Inmiddels is de databank een serieuze concurrent van de SDU en Kluwer (40% van de notariskantoren heeft een abonnement). Ook particulieren kunnen via “pay-per-view” informatie inwinnen op de site voordat ze naar de notaris gaan. Meer weten over de databank? Bekijk het introductiefilmpje.


bottom of page