top of page
  • Redactie

Dames 5 voor tweede jaar op rij kampioen


(Nikki was er vorig jaar ook bij) Zaterdagavond 10 maart was het dan eindelijk zover: dé wedstrijd tegen onze geduchte tegenstander Westsite. Westsite was net als wij koploper en deze wedstrijd zou beslissend zijn in de race naar het kampioenschap. Winnen was de enige optie! Ter voorbereiding was er een fan avond Facebook evenement aangemaakt om te zorgen voor maximale aanmoediging van vrienden en familie. We waren voor de wedstrijd een maand vrij van wedstrijden, wat ruimte bood voor heerlijke vakanties van teamleden. Dit verhoogde onze zenuwen toch wel wat: waren we genoeg op elkaar ingespeeld voor deze belangrijke wedstrijd? Desondanks gingen we vol goede moed beginnen aan de wedstrijd, mede dankzij het oppeppende praatje van coach Daan, de lucky socks die Femke had geregeld en het feit dat niemand brak was! Tijdens het begroeten bleek dat er veel publiek was afgekomen op onze wedstrijd (DANK! <3) en Nikki had uiteraard weer de toss gewonnen, dit ging al goed.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd kon beginnen...... Waar we dachten flinke tegenstand te krijgen, stond het zomaar 5-0 voor US. Op een gegeven moment kwam Westsite terug op 6-3, maar we bleven scoren dankzij veel systemen en mooie individuele acties. De verdediging stond sterk, maar wanneer Westsite er toch doorheen glipte stond Kimberly daar om alles tegen te houden ("Don't touch her, she's on fire! - Itay Blandovsky, 2018). De ruststand was 9-5. Ondanks deze voorsprong, moesten we geconcentreerd blijven, doen alsof het gelijk stond. Wat nou als ze terug zouden komen, wij de classic dames 5 dip hadden en het zouden weggeven? Maar de tweede helft speelden we ons zelfde spel en konden we de voorsprong behouden. De Bourbon, Wodtini en Sambuca hebben ons geholpen puntjes te blijven scoren en dankzij Kimberly haar fantastische reddingen (serieus, als je er niet bij was, je hebt echt wat gemist) hadden we maar weinig tegendoelpunten. Het eindsignaal klonk en wie had dat gedacht, we hadden gewoon dik gewonnen met 16-7! Douchen met het hele team en bier ging helaas niet op doordat bijna iedereen nog moest invallen bij andere teams, maar dit is goed gemaakt na afloop in de kantine. We moeten nog twee uitwedstrijden en we zijn nu steeds dichterbij het kampioenschap... Iedereen bedankt die ons is komen aanmoedigen en hopelijk vieren we snel een kampioensfeest met jullie! (Noot van de redactie: zaterdag 24 maart in Sporthal De Pijp bijvoorbeeld, als er 5 thuiswedstrijden gespeeld worden)


bottom of page