top of page
  • Redactie

De beruchte wedstrijd....

Dé wedstrijd van het eerste deel van het seizoen voor dames 1 stond afgelopen zondag op de rol: SV Zeeburg in Diemen. We hebben een speciale band met dit team, want vorig jaar wisten wij ze het kampioenschap door de neus te boren door thuis met een volle tribunebank te winnen met 22-20. Vandaag wilden we wederom 2 punten binnenhalen.

Wij wisten dat SV Zeeburg bang voor ons zou zijn vanwege vorig seizoen (nul punten tegen ons!). Daarentegen wisten wij ook dat dit geen makkelijke tegenstander zou zijn. Het zou dus een wedstrijd worden waarin er 60 minuten gebikkeld moest worden…

Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen goed en zelfverzekerd waardoor we binnen een aantal minuten een voorsprong van vier punten hadden (5-1). Dit werd vervolgd door een periode van goede verdediging met zeer goede reddingen van de keepster. Helaas vloog de bal er aan de andere kant ook niet meer in. De scheidsrechters waren gul met het uitdelen van 2-minuten tijdstraffen waardoor er veel in overtal werd gespeeld. Helaas konden we dat niet goed uitspelen. We gingen de rust in met één punt verschil (8-9). Om de wedstrijd winnend te eindigen moesten we meer tijd voor onze aanval nemen en niet te gehaast willen afronden. Ook in de tweede helft was de dekking erg goed, maar wederom bleven de doelpunten achter. Na een kwartier in de tweede helft kwamen er een aantal aanvallen waarin alles goed liep. De juiste (vrije!) man werd gevonden en de ballen werden zuiver gegooid. Er kwam een verschil van drie doelpunten in ons voordeel met nog drie minuten speeltijd op de klok. Zeeburg dekte volledig uit wat voor veel verwarring zorgde. Daarbij floten de scheidrechters meteen voor tijdspel wat de laatste minuten erg spannend maakte. Gelukkig hadden we gezorgd dat we genoeg speling in de score hadden waardoor er na 60 minuten spelen een eindstand van 18-19 in het voordeel van U.S. Handbal op het scorebord stond.

Met een schreeuwende coach van de tegenstander (die wij stiekem via de muren van de kleedkamer konden horen) konden we moe maar voldaan '