top of page
  • Redactie

Dames 1 in een flow


Zaterdagavond 24 November stond alweer het derde fameuze 'avondje Pijp' op de planning voor de dames van U.S. Amsterdam. Voor de tweede keer dit seizoen, na Westlandia, stond er een onbekende tegenstander ons te wachten: VVW 2 uit het Wervershoof in Noord-Holland.

Om de goede teamspirit te behouden en ter voorbereiding op de wedstrijd werd er gezamenlijk gegeten in huize Loo. Onder leiding van chefs Kelly en Merle werd er een heerlijke pasta bereid. Haralds advies: “don’t eat too much’’ werd goed opgevolgd zodat we met een rijk gevulde maar niet ontploffende maag op het veld aantraden. We gingen dan ook erg goed van start en vlogen met snelle aanvallen door de verdediging heen en kwamen zo al snel tot een 4-0 voorsprong. Echter, de beslissing van VVW om een speelster van ons uit te dekken zorgde voor de nodige problemen. De eerste helft werd daardoor enigszins teleurstellend en met de nodige frustratie uitgespeeld wat leidde tot een magere 14-13 voorsprong.

De positiviteit werd in de kleedkamer volledig hersteld en na een toespraak van de coaches kwamen wij in de woorden van VVW: “als een raket uit de kleedkamer”. Door de combinatie van flitsende aanvallen van U.S., extreem goeie reddingen van onze keepster Hannah en de luidruchtige aanmoedigingen vanuit het publiek wisten we VVW een lesje te leren. De eindstand was dan ook 32-21 in het voordeel van U.S. Dit werd uiteraard gevierd met 'douchewijn' en nog vele drankjes en dansjes in Sportcafé de Pijp.

Dit weekend mogen wij afreizen naar Aalsmeer, maar 8 december staat er weer een spannende en hopelijk gezellige avondje Pijp op de planning, dus komt dat zien!


bottom of page