top of page
  • Redactie

Dames 1 trekt toch aan het langste eind


Zaterdag 25 december. Meervogels-US

De laatste wedstrijd van 2018 stond op het programma. We moesten voor deze wedstrijd afreizen naar Akersloot, maar dit ging niet geheel zonder problemen. Eenmaal onderweg kwam Kelly! er namelijk achter dat we de shirtjes tas niet mee hadden en dit zorgde toch wel even voor een kleine paniek (Heren 1 had hetzelfde probleem de dag erop en speelde in de reserveshirts van Hellas, Red.). Gelukkig waren we op tijd vertrokken en kon er nog een reserve tas worden opgehaald in de ACH. Geen soepel begin maar toch prima opgelost, wat achteraf ook onze wedstrijd weerspiegelde.

Zoals verwacht kon worden na zo'n voorbereiding, begon de wedstrijd zeer slordig. We speelden zonder hars en dat was toch wel even wennen. Veel ballen slecht aangespeeld, ballen hoog over het doel en de kansen die dan toch richting het doel kwamen, werden niet afgerond. Bij Meervogels daarentegen zat er meer energie in en ze overliepen ons dan ook met een aantal breaks. Dit resulteerde al snel in een achterstand van 8-3, die doorliep tot 11-6. Toch gaven we ons niet gewonnen en bikkelden we ons nog even de laatste paar minuten van de eerste helft door. We gingen de rust in met een stand van 11-9.

In de kleedkamer waren we het er allemaal over eens dat we slecht presteerden en er een knop om moest om deze wedstrijd te kunnen winnen. We moesten ons niet uit ons spel laten halen door de niet-harsbal en de fysieke tegenstander en gewoon ons eigen spelletje blijven spelen. We besloten allemaal even wat extra pit erin te gooien zodat we in de 2e helft eroverheen konden gaan. En natuurlijk niet vergeten om voor elkaar te blijven juichen!

En dit gebeurde dan ook in het begin van de tweede helft. We scoorden wat mooie ballen, vonden aansluiting en kwamen op voorsprong. Toch bleef het elke keer spannend en we konden geen grotere voorsprong dan 3 punten pakken. Het bleef Meervogels maar lukken om elke keer dichterbij te komen en het spannend te houden. Uiteindelijk konden we de voorsprong behouden en wonnen we met 23-21. Geen mooie wedstrijd, maar met 2 punten weer terug naar Amsterdam!


bottom of page