• Redactie

Heren 1 wint zonder eigen shirts

Heren 1 in de resevershirts van Hellas

Mooie afsluiting van de eerste helft van het seizoen.

Door dichte mist reden het Lebo-busje en twee personenauto's naar Den Haag. Het zou een zware klus worden want Hellas had in z'n eigen thuishal nog alle wedstrijden gewonnen. Bovendien miste US drie belangrijke spelers: Steven (geblesseerd), en Jorge en Adri waren vanwege andere redenen afwezig. Gelukkig was de goedlachse kleerkast Jeremy bereid deze spelers te vervangen, dus stonden we ruim op tijd met een compleet team en drie supporters in de Haagse sporthal, maar helaas.... zonder de tas met shirtjes. Ai ! Vergeten ! Waar was die tas ook alweer ? Waarschijnlijk nog steeds in de cantine van sporthal De Pijp, na afloop van het feest en het drinkgelag van vorige week per abuis laten staan. We moesten beschaamd aan de jongens van Hellas vragen of we hun reserveshirts mochten gebruiken. En dat mocht, heel erg bedankt! In het begin van de wedstrijd werd er keurig om en om gescoord, tot 4 - 4. Daarna kreeg Hellas een sterke periode en liep uit tot 10 - 6. Maar in het laatste deel van de eerste helft zette US de zaken weer recht, mede door het uitstekende keeperswerk van Edouard. Ruststand 12 - 14. In de tweede helft leek het lange tijd een “gelopen pot”, US liep uit tot een voorsprong van 20 - 24. Maar Hellas had een taai en sterk team en met nog zo'n 12 minuten op de klok waren ze ingelopen tot 23 - 24 en kregen toen ook nog een penalty. Toen pas verscheen Jaap Koopman op doel, en geheel in stijl: hij stopte de penalty. Meteen daarna roste Jeremy met een geweldige pegel US weer op 2 punten voorsprong. Deze truc herhaalde hij nog tweemaal, telkens als Hellas weer tot op een punt was genaderd. In de laatste 5 minuten speelde Hellas veel te nerveus en te gehaast, te snel schieten, dus mis schieten en anders was daar Jaap, die op cruciale momenten de ballen stopte. Een voorsprong van 2 punten werd dus handig uitgespeeld (26-28 voor US). Man of the match werd Vincent, topscorer in de wedstrijd. Hij speelde tweemaal 30 minuten zonder een seconde op de bank te hoeven uitrusten. Het hele team heeft hard geknokt voor deze overwinning. Daarnaast nog een speciale vermelding van het uitstekende keeperswerk van Jaap en Edouard. Welnu, de eerste helft van de competitie zit er op. US1 staat op de eerste plaats, met 4 punten voorsprong op de nummers 2 en 3. Het promotiespook dreigt. Weer vragen sommigen zich af: “Als het zo door gaat, wat gaan we dan doen ?” Ten eerste: het kampioenschap is nog heel ver weg! De krachtsverschillen in de top zijn klein. Ten tweede: Blijf gewoon doorknokken en streef naar het beste resultaat. Noblesse oblige en het is dus ook een kwestie van prestige ! Mocht US 1 kampioen worden, waarna een min of meer “verplichte” promotie volgt, dan zien we wel weer!