top of page
  • Redactie

Dames 1 pakt winst in Noord

Zaterdag 26 januari VOC – US

Op deze natte druilerige zaterdagavond moest dames 1 aantreden in sporthal Elzenhagen om het op te nemen tegen de dames van VOC. Altijd lastig, want met een aantal ervaren (oudere?) dames in de gelederen zorgt VOC toch vaak voor taaie wedstrijden. Gelukkig kon ondergetekende de gemiddelde leeftijd van de US dames ook wat opkrikken, én kwamen wij allen ruim op tijd aan in Noord per Noord-Zuidlijn, danwel auto.

Met een lekkere rijtjes-warming up en een potje HUTS-en inclusief shotjes begonnen we de wedstrijd als een speer. Niet gehinderd doordat wij zelf in het zwart speelden, werd de voorsprong na een paar minuten al op 3-0 gezet. De dames van VOC ontwaakten hierop en begonnen direct hard in de tegenaanval te gaan: na 6 minuten stond de eerste 2 minuten tijdstraf al op het wedstrijdformulier voor VOC.

Gelukkig kon US redelijk incasseren, maar het lukte toch niet om echt los te komen. De verdediging stond niet zo sterk als normaal, en vooral bij de afstandsschoten van VOC waren wij wat slaperig. Ondanks dat we wel bleven scoren, was de ruststand toch 16-16.

De tweede helft moest er een tandje bij! Wat nog een beetje voorzichtig begon, konden we toch uitbouwen tot een echte voorsprong welke niet meer losgelaten werd. De dames van VOC probeerden nog vanalles, maar dit mocht niet meer baten. US ging er met de winst vandoor: 25-28.

De dames van VOC praatten nog een tijd na met de scheidsrechters, terwijl wij tevreden gedoucht en met de winst, weer naar de andere kant van het IJ afreisden.

Komend weekend een belangrijke derby: zaterdag 20:15 u tegen Zeeburg!