top of page
  • Redactie

Heren 1 wint eindelijk weer eens

Op zaterdagavond 10 maart reed het Lebo busje door de Noordhollandse dreven, bij zonsondergang, de prachtige toeristische route via Slootdorp en De Haukes, naar Hippolytushoef. Veel noordelijker kun je in Noord-Holland niet gaan. In de mooie sporthal aldaar zaten zo’n 80 toeschouwers van Tonegido, en één van US op de tribune.

Ze zagen een leuke, sportieve en attractieve wedstrijd, die US met 0 (nul) Nederlanders in de basisopstelling begon. Al na 30 seconden had US (Jordi) de eerste tijdstraf te pakken en benutte Tonegido de penalty.

In ondertal wisten onze jongens tweemaal te scoren en na een kwartier was US al tot 3 – 8 uitgelopen. Het leek een eenvoudige overwinning te worden, maar Tonegido herpakte zich uitstekend en was met de rust al tot 11 – 13 dichterbij gekomen.

In de tweede helft bleef het verschil steeds maar klein en stond US zelfs heel even met 19 – 18 achter (voor ’t eerst weer, sinds die 1 – 0). Toen vonden onze boys het genoeg en liepen weer uit tot 19 – 23. De verdediging zat toen prima in elkaar. De laatste minuten werden kalm en geroutineerd uitgespeeld.

In de kantine werd na afloop nog even de activiteit bedreven die we gewoonlijk in sporthal De Pijp beoefenen, zie de foto. Al met al was het wel een verdiende overwinning, maar het promotiespook is hierdoor nog niet geheel verdwenen! De terugtocht ging op aanraden van de vriendelijke dorpsbewoners door de dorpskern van Hippolytushoef en via de N99 en Den Oever, zodat het hele zooitje weer veilig om half elf op het tochtige plein van Station Lelylaan arriveerde.