top of page
  • Redactie

Dames 1 maakt grote achterstand tegen Cometas goed!


Anderhalve week geleden mocht Dames 1 negentig minuten in de auto zitten voor een uitwedstrijd tegen Cometas. Dames 1 wist dat ze hard zouden moeten werken om twee punten uit Leeuwarden mee naar huis te kunnen nemen. Misschien dat ze iets teveel rust hebben gehad in de auto want binnen een kwartier spelen stond U.S. met 13-5 achter. Het tweede kwartier werd er iets beter gehandbald maar de ruststand bleef 17-11 voor Cometas.

De hersens van de coaches kon je op de tribune horen kraken en in de rust gaven zij aan dat 3-2-1 de nieuwe verdediging voor de tweede helft werd. Zo gezegd, zo gedaan. En wat een goede keuze was dat! Hannah stopte de eerste break in de tweede helft, waarop Una de daaropvolgende aanval wist te scoren van de rechteropbouw (!!) om vervolgens de 2-meter-lange-opbouwspeelster van Cometas de aanval daarop klemvast te zetten.

Kelly scoorde van de rechterhoek en sprintte als de vrouwelijke Usain Bolt terug om de bal uit te handen van de tegenstandster weg te tikken om zo een break te kunnen voorkomen (zie de foto als bewijs). Het hele team juichte en de vechtlust was zichtbaar! Amber en Michelle werkten zo goed samen waardoor er niemand aan hun kant van de verdediging doorheen kwam. In de aanval zorgde Amber voor vele tijdstraffen van de tegenpartij door één-tegen-één te gaan en Michelle gooide alles de tweede helft erin. Loeki voorkwam een break door in z’n achteruit de bal weg te slaan en wist in de aanval goed te wachten voordat ze schoot. Mitzi heeft nog nooit zo veel gescoord zonder hars, inclusief een panna bij de keepster. Fred scoorde weer haar prachtige diagonale doelpunt, is snotvrij gemaakt door de tegenstander en heeft gewoon géén 2-minuten tijdstraf gekregen. Kim heeft, zoals de coaches bevestigden na de wedstrijd, haar beste wedstrijd ooit gespeeld! Zij besloot dat doorloopschoten verleden tijd waren en heeft nog nooit zoveel sprongschoten laten zien. Daarnaast knalde ze ook alle penalty’s erin! Ilse gaf de coaches onbewust een striptease en is afgelopen wedstrijden zo ‘fucking strong’ geweest en heeft afgelopen wedstrijden zo veel doelpunten gescoord dat zij op voorhand al alle credits binnen heeft.

Kortom, in de tweede helft heeft U.S. dames 1 als team ontzettend hard gewerkt zowel in de aanval als verdediging en is van acht punten achterstand naar een 2 punten voorsprong gegaan, oftewel: WINST!

En alsof het niet beter kon, wist Michelle zowaar op een correcte manier te bedanken en stond er nog bananencake gemaakt door de ouders van Fred klaar (bedankt voor de support!) om in de kleedkamer opgesmuld te worden.

Aankomende zaterdag 6 april speelt Dames 1 hun laatste wedstrijd! Wees van harte welkom om ze aan te moedigen! Om 19:00 in Sporthal de Pijp, met na afloop vele goudgele rakkers!


bottom of page