top of page
  • Redactie

US rumbles in the jungle van Groningen


Dit jaar reisden er welgeteld drie U.S. teams (twee dames, één heren team) vanuit Amsterdam naar Groningen voor het studententoernooi Cirkeltijgers met inmiddels legendarische status. De Amsterdammers van U.S. werden daarnaast versterkt voor het Team Amsterdam Legends met spelers vanuit alle windstreken van Amsterdam (en Utrecht). Oud-US’er Ryan maakt ook nog enkele minuten op het veld, de andere “oude” US’ers waren er alleen bij voor de feestjes. Al met al een goede groep om er een fantastisch weekend van te maken!

Het eerste damesteam mocht om 9:00 al aantreden voor de eerste wedstrijd van de dag. Met de slaap nog in de ooghoeken en alcohol nog in de benen stonden de dames er klaar voor. Het was zoals jullie wel zouden verwachten niet de beste of snelste wedstrijd. Gelijkspel was het meeste wat we konden behalen.

Na het ontbijt zal het voor het eerste team direct een stuk beter gaan, alle wedstrijden redelijk zelfverzekerd gewonnen. Jet die stond te shinen als spelverdeler. Geef haar geen tik op de neus, want dat zal je verzuren. Het vuur ging aan en met haar schijnbeweging stuurde ze iedereen de jungle in. De boodschap aan de start van elke wedstrijd was duidelijk: hou het simpel! Dus wodka links met onze scherpschutter Ilse met het doel in het vizier. De hoeken, Una, Babette en Suus, waren na enkele wedstrijden in de benen zo snel als een luipaard en renden zelfs enkele breaks.

Alhoewel Suus na één break toch wel echt even moest wisselen….. Gelukkig kon Suus haar ei wel kwijt in de drankspelletjes die na de BBQ werden gespeeld. Pardon my french, maar ‘Fuck-the-dealer’ was gewoon direct al leuk! Zoals de titel al doet verraden werd er alles aan gedaan om de dealer zoveel mogelijk te laten drinken, inclusief zoveel mogelijk valsspelen. Missie geslaagd en de sfeer zat er meteen goed in!

Toen was het tijd voor de voorbereidingen voor het feest ‘Rumble in de Jungle’. Una en Marloes traden aan als paradijsvogels, Suus en Muis als paradijselijke bloemen. Lisa W ging voor een politieke statement door het thema ‘Rumble in de Jungle’ iets anders te interpreteren door een kettingzaag mee te nemen en als stroper verkleed te gaan. De tropische bomen Jelte, Achidi, Lisa B en Eline moesten het vergelden en raakten die avond enkele takken en blaadjes kwijt. Gelukkig hielden de boswachters Hannah en Tim alles goed in de gaten en bleef de schade enigszins beperkt. Iedereen is na het feest veilig teruggekomen in de sporthal voor enkele spaarzame uurtjes slaap.

​​Na twee avonden feesten viel de zondag zwaar. De selectie werd langzaam kleiner. Spelers gingen naar huis, waren aan het slapen of hadden niet de correcte tijd van de wedstrijd gehoord. Gelukkig hebben de dameskeepers al hun beste kanten laten zien en wisten ze zelfs meerdere doelpunten te scoren. Bijna hadden de 2 U.S. damesteams tegenover gestaan in de semi-finale, maar zoals de organisatie duidelijk maakte, zou dat niet handig zijn. Uiteindelijk is U.S. prijsloos naar huis gegaan, maar wel met een voldaan gevoel en heel veel oververmoeidheid.


bottom of page