top of page
  • Redactie

Dames 1 maakt het de koploper lastig (en de week ervoor wonnen ze makkelijk)

Dames 1 maakte het afgelopen weekend spannend tegen de koploper. Lees hier het verslag van de wedstrijd en gelijk ook die van de week ervoor.

Tornado ds1 - U.S. ds1

Dames 1 ving met onze "oud" dames 1 speler Mitch als coach in Heerhugowaard aan tegen de nummer 1 in de poule: Tornado. Wij hadden er zin in en waren voorbereid op een pittige wedstrijd. Dat werd het ook. Beide teams gingen bij de start gelijk op. Tornado was er op gebrand te winnen om hun positie te behouden en wij dachten te proberen de scores in de kopgroep dichter bij elkaar te brengen. Onze verdediging stond ijzersterk. De motivatie was er en er werd uitstekend gecommuniceerd. Ook de aanval ging goed. Met druk zetten en simpele, maar doeltreffende aanvallen werd er consistent gescoord. Tornado maakte ook mooie acties en wist ons de hele tijd bij te blijven. We gingen de rust in met een spannende 15-16.

Na de rust gingen wij op dezelfde voet verder en wisten dit gedurende 50 minuten vol te houden.  Echter, waar Tornado haar rust wist te bewaren en haar kansen afwachtte, lieten wij in de laatste 10 minuten ons teamspel verslappen. In plaats van het samenwerken door te zetten, werden er teveel individuele acties gemaakt die mislukten. Waar wij (mentaal?) misten, bleef Tornado wel scoren. Dit resulteerde in een 28-26 eindstand in het voordeel van onze tegenstander. Het was een goede, gefocuste wedstrijd en wij hadden zeker een puntje verdiend (vond ook de coach van Tornado), maar we zullen voor de revanche moeten gaan!

U.S. ds1 - Valken ds1 Samen met vijf andere teams speelden wij vorig weekend thuis in sporthal de Pijp. We moesten tegen Valken ds1, een ploeg die nieuw is in onze poule en waarvan wij niet zo goed wisten wat te verwachten. De wedstrijden die zij tot nu toe verloren hadden waren namelijk met een paar puntjes verschil dus het kon nog spannend worden. Met coach Loekio, invallers Kim & Marissa op de bank en potentiële nieuwe trainer/coach Erik in het publiek, begonnen wij op en top voorbereid aan de wedstrijd.

Met kansen die afgemaakt werden en doelpunten van allerlei posities schoten wij meteen naar een 10-1 voorsprong. Wij wisten de tegenstander maar 1 keer te laten scoren in de eerste 10/15 minuten. Daarna hielden we onze voorsprong tot een iets minder groot gat in de rust.

De tweede helft lieten wij echter slap spel zien. Waarschijnlijk hadden we de voorsprong in ons achterhoofd, gingen we ervan uit dat de wedstrijd gespeeld was en waren wij daardoor niet scherp genoeg. Anyway, Valken kwam nog een keer terug tot een paar punten verschil, al kwam onze overwinning niet in het geding. Wij besloten de wedstrijd met een 27-18 in ons voordeel. Note voor volgende wedstrijd: ALTIJD gefocust blijven.