top of page
  • Redactie

Dames 2 gaat lekker in de 1e klasse!

HVBS/Fidelitas DS1 – US DS2


Afgelopen zaterdag stond alweer de vierde wedstrijd voor Dames 2 op het programma - ditmaal tegen HVBS/Fidelitas DS1. In auto’s gevuld met spelers die coaches werden en een coach die speler werd, vertrokken wij vol goede moed richting het pittoreske Emmeloord. Of eigenlijk Bunschoten Spakenburg – same same but different.


Eenmaal omgekleed werden de instructies medegedeeld, waarmee, bleek later, we de wedstrijd zouden winnen: “If you win in the defense, you will win in the offense. Of nouja dat hoeft niet per se, ach je weet wat ik bedoel.” De opstelling werd gepresenteerd, waarbij de cirkelspeler werd vergeten. Erg logisch, een keuze maken is moeilijk wanneer de helft van je beschikbare selectie uit cirkelspelers bestaat.


Gelukkig bleek het probleemoplossend vermogen, aangewakkerd door de code krakers van John van der Zwaan, nog aanwezig te zijn op de late zaterdagavond: Vanaf seconde 20 waren onze opbouwers goed op schot. Marissa gooide er als geïmproviseerde opbouw flink wat ballen in en Fe lanceerde coach Raldi, die zowel op als naast het veld onmisbaar is.


Hoewel de verdediging zorgde voor 5 maal meer penalty’s tegen dan voor, was Hannah daar om ze gewoon te stoppen en ook wanneer er een zeer onoverkoombare vrije bal tegen op de loer lag, werd Raldi door Hannah gebodycheckt om dit te voorkomen. Zelfs een in de weglopende scheidsrechter kon niet voorkomen dat we zouden scoren in break-outs. Bravo!


Eindstand 18 – 25. Conclusie: Wij hebben het erg naar ons zin in de 1e klasse!


Willen jullie dit voortaan live meemaken? Voeg je dan bij onze fanbase “Nora’s boys”. Wij spelen aankomende zaterdag om 19 uur tegen Auto Smeeing/BDC DS1 in de Pijp. Tot dan!

留言


bottom of page