top of page
  • Redactie

Even voorstellen: onze nieuwe trainer Kees Toonen

Kees Toonen, de nieuwe trainer voor de damesselectie, stelt zichzelf voor. Welkom bij US!


Mijn naam is Kees Toonen en in het nieuwe seizoen ben ik trainer/coach van de damesselectie van US Handbal. Ik woon in Zoetermeer en ben in 1965 als speler begonnen bij Operatie ‘55. Na gespeeld te hebben bij verschillende verenigingen en een blessure ben ik in 1993 begonnen met trainen en coachen van damesteams. De afgelopen vier jaar heb ik als trainer/coach met veel plezier gewerkt bij handbalvereniging ROAC.


Ik ben een voorstander van een spelvisie met een offensieve dekking en een dynamische aanval. Dus veel beweging. Ik wil vooral speelsters stimuleren beter te worden. Ik wil ze laten meedenken. Ik ben geen voorstander van alles maar voor te zeggen. Wanneer het team in een wedstrijd dat nodig heeft dan zal ik natuurlijk ingrijpen, maar ik wil de speelsters graag vrij laten in het veld. Zelfsturing is de beste manier voor een ontwikkeling.


Natuurlijk zullen er ook een aantal zaken veranderen. Ik heb begrepen dat de dames de ambitie hebben om hoger te gaan spelen. Als je dan doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Ik kijk er naar uit om te beginnen, zeker omdat ik slechts een klein aantal mensen heb mogen ontmoeten tijdens een gasttraining. Ook de start van het seizoen zal anders zijn. In het begin zullen we niet veel bezig zijn met een bal, maar meer werken aan de basis van conditie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.


De planning is om in week 32 te beginnen met trainen. Indien de politiek aangeeft dat we eerder mogen beginnen zal ik hier natuurlijk graag gebruik van maken. De eerste weken zullen dit voornamelijk buitentrainingen zijn. Dames die graag de voorbereiding op het seizoen wil meemaken en op de één of andere manier nog niet zijn benaderd kunnen altijd een mailtje aan mij sturen: ushandbal@adveko.nl.

Comments


bottom of page