top of page
  • Redactie

Informatie over de CoronaCheck


Beste leden en vrienden van US,


Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen hier een korte update vanuit het bestuur.


Wedstrijden en trainingen met coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt voor georganiseerde sportbeoefening binnen vanaf 18 jaar dat je in het bezit dient te zijn van een coronatoegangsbewijs. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereen een QR-code dient te tonen.


Publiek bij wedstrijden

Zowel bij professionele als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs verplicht voor het publiek. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd. Binnen de sporthallen dient men in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs en is een mondkapje dus niet verplicht.


Praktische toepassing

Bij trainingen dient de trainingsgroep zorg te dragen dat er gecontroleerd wordt op het coronatoegangsbewijs. Wijs hiervoor een verantwoordelijke aan die bij de ingang van de sporthal de controle uitvoert op de QR-codes.


Bij uitwedstrijden is de tegenpartij verantwoordelijk voor de controle op de QR codes.


Bij thuiswedstrijden zal US met behulp van vrijwilligers de ingangscontrole doen om de sporthal binnen te gaan (dus niet bij de ingang van het gebouw). Elk team dat speelt zorgt voor 1 vrijwilliger (geblesseerde, van ander team, etc.) die tijdens een aangewezen tijdblok de ingangscontrole doet. Schrijf je in via de excel link in de groepsapps! De tijden kunnen deels overlappen met eigen speeltijden maar het gaat erom dat iemand namens het team de controle doet, dus denk ook aan geblesseerde spelers, publiek etc.


Informatie en download de corona check app op https://coronacheck.nl/en/


De check voor toegang tot de horeca voeren wij niet uit.


Bedankt en laten we samen proberen er het beste van te maken.


Met vriendelijke groet,


Het bestuur US Handbal


Comments


bottom of page