top of page
  • Kaylee

Kaylee doet verslag van de wedstrijd van dames 1

Seizoen 2022/2023, het seizoen dat ik de nobele taak heb gekregen om het wedstrijdverslag te schrijven van de wedstrijden van dames 1.

Het is een thuiswedstrijd tegen Westlandia DS1 in Sporthallen Zuid. Het is de laatste wedstrijd van Lisa Lichtlein in 2022, zij gaat namelijk op reis en haar afscheid gaat vanavond na de wedstrijd groot gevierd worden.

Ik denk dat de meiden keuzestress hadden mbt hun feestkleding voor na de wedstrijd, want vrijwel iedereen was (een beetje) laat. Maar, na een lekker rondje koffie van Hans voor de meiden die op tijd waren, hoorde ik al dat de sfeer er goed in zat. Zelfs Hannah had zin in de wedstrijd!

De wedstrijd gaat van start en de eerste 5 min hebben onze dames het iets wat moeilijk, de gaten worden niet gevonden en Westlandia komt op voorsprong.

Langzaam maar zeker worden wij warm en de doelpunten beginnen te komen, US komt dan ook alweer snel op voorsprong.

Door een mooie redding van Amber in de 10e minuut en een snel doelpunt van Kim aan de andere kant komt het 9-5 te staan.

Minuut 20, Westlandia scoort een paar keer te makkelijk waardoor wij nog maar 1 doelpunt voor staan 14-13. Ilse is vanaf de rechterhoek in de opbouwrij terecht gekomen en legt er gelukkig een paar lekkere ballen in van afstand.

Hannah is er in gekomen voor Amber en die speelt een prachtige snelle break op Lisa, waardoor wij eindelijk weer 2 punten voor komen voor te staan. De laatste 5 minuten van de eerste helft zijn ingegaan.

Loeki staat de laatste minuut lekker te beuken in de verdediging in het midden, waardoor zij het de opbouwers van Westlandia erg lastig maakt. Helaas komt Westlania door 2 snelle aanvallen weer terug en rusten wij met 17-17.

Na 5 minuten spelen in de eerste helft is het eerste doelpunt gemaakt door Mitzi en in de verdediging blokte zij gelijk weer een goed schot.

Een mooie doorbraak van Amber resulteert in een penalty die Kim perfect af maakt. We staan weer 2 punten voor!

Hannah staat heerlijk te keepen en pakt weer een mooie bal vanaf de cirkel, Mitzi benut de snelle tegenaanval goed en speelt Loekie perfect vrij op de cirkel. We behouden na 15 minuten spelen de 2 punten voorsprong 23-21.

Eindelijk weer 3 punten voor, helaas gooide Ilse op de paal. Maar daar stond Loekie de bal op te wachten en legde hem erin. Na 19 minuten spelen staat het 25-22.

Het blijft tot de laatste minuten spannend, want met nog anderhalve minuut spelen staat het 27-26.

Het is niet Mitzi haar geluksdag, want helaas moet zij het veld verlaten met rood met nog 1 minuut spelen. Voordeel hieraan is dat Mitzi uiteraard een pitcher Pils moet halen.

Met nog 30 seconden op de klok maakt Westlandia gelijk 27-27 en dit is dan ook meteen de eindstand.

Erg jammer, de hele wedstrijd zo goed als voorgestaan maar in de laatste minuten werden wij te slordig en maakte Westlandia hier gebruik van.

Hans sluit in de kleedkamer af met; We hebben allemaal niet 100% gegeven en dat misschien ook wel wat er is gebeurd tijdens de wedstrijd. Kim sluit af met: Verdriet wegzuipen, that’s the spirit girlll!

Uiteraard komt de zak shotjes tevoorschijn in de kleedkamer voor de Woman of the Match, deze tas gaat naar Amber D.

Ik verwacht dat dit het langste wedstrijdverslag is, ik heb namelijk deze week meegekeken langs de zijlijn dus kon lekker meetypen. Hopelijk sta ik er volgende week weer zelf in.

Nou, US-ers.. Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn eerste verslag. Helaas zonder winst de kantine in, maar dat mag de pret niet drukken.